Vinterstugan – Kommer i december

I december släpps en dagtidsversion av den sömnsaga jag släppte 2019 med titeln Den mysiga stugan då jag tänker att för vissa kanske just den övningen passar bättre på dagtid. Den mysiga stugan finns dock så klart fortfarande kvar i handeln och på ljudboksapparna för dig som tycker om att somna till den. Dagtidsversionen kommer att heta Vinterstugan. En meditationssaga och släpps i två olika versioner den 7 december 2021. Det blir en originalversion och en längre version där du får 20 minuters tid på dig att vila på slutet istället för originalutgåvans 5 minuter. Samma dag släpps också de engelska versionerna med titlarna The Winter Cabin. A Meditation Story och The Winter Cabin. A Meditation Story. Extended Version.

Eftersom Vinterstugan är baserad på en sömnsaga är det alltså en lång meditationssaga. Originalversionen är 36 minuter och den längre versionen är 52 minuter totalt. Förutom små förändingar av formuleringar är skillnaden mellan sömnsagan och meditationssagan är att du börjar med att vandra genom ett vinterlandskap under dagtid istället för på kvällen. Du kommer sedan till samma mysiga vinterstuga där du får genomgå en process där du lämnar över jobbiga tankar och känslor till elden som den sedan bränner upp. I sömnsagan finns en del där du bränner upp jobbiga känslor från dagen, den är utbytt mot en annan känsla i dagtidsversionen. Efter att du har släppt alla känslorna får du istället för att lägga dig och slappna av och somna i en säng, lägga dig och slappna av och sedan vila på en soffa en stund. Det är som jag skrev ovan här den långa versionen skiljer sig från originalversionen av Vinterstugan då du har 20 minuter istället för 5 minuter till ditt förfogande att bara vila. 

I Vinterstugan kan du också hitta min egna inspelning av en eld som brinner i en öppen spis som jag inte hade tillgång till vid utgivningen av Den mysiga stugan. Kanske det får bli en andra utgåva av den nästa år där eldljuden fogas samman med en ny bearbetning av texten och kanske också ny musik. Eller så kanske jag kommer med något helt nytt inför julen nästa år. Eldljuden släpps separat med titeln Mjukt sprakande glöd den 1/12. En systerinspelning med titeln Lugnt brinnande eld som brinner lite mer aktivt men fortfarande lugnt och avslappnande släpps också den 1/12. 

Vill du inte vänta till den 7 december? Då kan du som medlem på min Patreon lyssna redan idag. Nedan kan du provlyssna och ta dig vidare till både produktsidan och Patreon. 

Provlyssna

Den svenska versionen

Den engelska versionen

Dela inlägget:
Annons

Fler nyheter

Första titeln på franska!

Idag firar jag att Meditation för fysisk avslappning finns på fyra språk. Det senaste tillskottet är franska. Den franska titeln är Méditation détente physique. Igår

Läs mer »

På bloggen

Annons