Större negativa hälsoeffekter om du tror att stress är skadligt för dig än om du inte gör det.

Har du sett TED-föredraget How to Make Stress Your Friend med Kelly McGonial? Om inte, starta videon ovan direkt. Jag har skrivit om detta föredrag tidigare och gör det igen då det är ett oerhört intressant och lärorikt föredrag. Visste du t.ex. om du tror att stress är skadligt för din hälsa så kommer det att påverka din kropp mer negativt än om du utsätts för samma mängd stress och inte tror att det är skadligt. Det finns studie som tyder på att människor dör i större utstäckning för att de tror att stress är skadlig för dem än om de inte gör det. Helt galet! Jag vet. 

McGonial berättar också att om du ser kroppens stressignaler som något positivt när du är i en situation där du tex får ökad puls, så kommer din prestation inte att påverkas negativt. Ser du det som om kroppen hjälper dig att hantera denna svåra uppgift du ska göra så kommer du att utföra den mycket bättre än om du tänker att du blir stressad och kommer på grund av det att prestera sämre.

Detta är bara några få godbitar från detta föredrag. Det är väl värt 15 minuter av din tid, särskilt eftersom det också ger en hel del skratt.

Annons

Dela inlägget:

Mer från bloggen

Båt som seglar på ett hav

Jag har tidigare skrivit om kurser jag har läst i positiv psykologi för Barbara Fredriksson och hennes bok Love 2.0 och Positivity, vilka ger lite

Läs mer »
A Pure Embrace omslag

A Pure Embrace är komponerad av Christopher Lloyd Clarke. Musiken är varm och helt fri från klockor, slag på gonggongar eller andra distraherande eller vassa

Läs mer »
Annons

Nyheter

Första titeln på franska!

Idag firar jag att Meditation för fysisk avslappning finns på fyra språk. Det senaste tillskottet är franska. Den franska titeln är Méditation détente physique. Igår

Läs mer »
Annons