Jag har startat en prenumerationskanal på plattformen Patreon. Vad betyder det här? Det innebär att Patreon hantera alla tekniska aspekter och även betalningen så att jag kan fokusera på att skapa fler produkter. Genom att prenumerera på min egen plattfrom istället för t.ex. Storytel för en billigare peng – $6 plus moms (ca 55 kr plus moms)- får du tillgång till samma innehåll som på Storytel, Nextory etc. och lite till. Dessutom också tidigare än de som lyssnar på ljudbokstjänsterna. Så fort jag är klar med ett projekt kan du lyssna på Patreon och slipper vänta den tiden det tar för distributörerna behöver för att leverera till ljudbokstjänsterna.

Förutom tillgång till mer innehåll snabbare så hjälper du mig att kunna skapa fler meditationer, avslappningsövningar och sömnsagor på både svenska, engelska och även att få dem översatta och inspelade på fler språk.  Jag skulle gärna göra mina produkter tillgängliga gratis för alla men då jag har spenderat ungefär tre gånger mer på att producera meditationerna än jag köpte min bostadsrätt för så är inte det möjligt. Det kostar ca 40 000- 60 000 att producera en ny titel på engelska och svenska. Sedan tar det 3-12 månader efter slutet på det kvartal titeln publicerades innan jag börjar får royalties som jag kan spendera på att producera nytt. Mina meditationer gör bra ifrån sig men intäkterna från Patreon från jag direkt nästa månad, vilket gör att du genom att stötta mig där hjälper mig att göra fler produkter snabbare. 350 prenumeranter per månad i ett år skulle också göra det möjligt för mig att översätta hela katalogen jag har just nu till ett nytt språk. Hade det inte varit toppen om alla kunde lyssna på mina produkter på sitt eget språk? Att genom att prenumerera på Patreon hjälper du till att göra detta möjligt.

Medlemmar på Patreon kommer ha möjlighet att påverka vilja språk vi prioriterar först och kommer att få mer insikt i min produktionsprocess också. 

För närvarande finns det tre olika former av medlemskap på mitt Patreon. De kostar lika mycket men avgör vad du får notiser om och vad du har tillgång till – för att göra det lättare för dig. Du vill kanske inte ha information om när det kommer en titel på danska eller tyska men gärna på svenska. De olika medlemskapen kallas “tiers”. Det finns en tier som heter “All languages”. Då kan du streama allt som finns på alla språk (idag engelska och svenska) och får notis om när det kommer något nytt oavsett språk. Sedan finns det en tier/ett medlemskap som heter “Swedish only”. Detta medlemskap gör det möjligt för dig att lyssna på alla titlar på svenksa, men inga på andra språk. Du får en notis om när något nytt finns på svenska men slipper få meddelanden om att det finns något nytt på engleksa. På samma sätt finns det ett medlemskap som heter “English only” som funkar likadant fast på engelska. Du får tillgång till bara titlar på engelska men inte några på svenska. Likadant får du notiser om när något nytt kommit på engelska men slipper meddelanden om när det finns något på svenska (eller framtida andra språk). Du kan lätt avsluta en prenumeration och välja ett annat medlemskap om du vill.

Observera att en prenumeration på Patreon är på en kalendermånad. De är lite annorluna än t.ex. Netflix, Spotify och Storytel där du får en månad från det datum du startar din prenumderation. Därför kan det för din egen skull vara bra att vänta några dagar om du vill bli medlem sent i månaden. Blir du medlem den 25 så kommer Patreon ändå att debitera dig igen den 1:a nästa månad. Detta är något jag inte gillar så mycket men tyvärr inte kan styra. 

När du har valt vilket medlemskap som passar dig bäst, betalt och loggat in på den enhet du vill lyssna på är det lättast att navigera Patreon genom den här hemsidan. Vi har skapat en “snabbnavigeringslista” för Patreon där du som redan är bekant med produkterna kan öppna ljudspelaren på Patreon genom att klicka på titeln. Vi jobbar dock också på att du ska kunna öppna ljudspelaren från produktsidorna om du tycker att det är ett lättare sätt att navigera. 

Bra att veta är att Patreon finns som app. Ladda ner appen, logga in och sedan kan du välja om du vill leta bland titlarna i appen eller gå vidare till min hemsida från “About” sektionen och navigera på det sättet. När du väl är inloggad kommer din webbläsare ihåg det och öppnar allt i Patreon automatiskt. 

Inte medlem ännu? Bli det här!

Redan medlem? Logga in här