Framtidsplaner

Målet för mig med det arbete jag gör som Sophie Grace Meditationer (internationellt Sophie Grace Meditations) är att skapa meditationer och avslappningsövningar helt utan andliga inslag. Det är det jag själv trivs bäst med och något jag också saknat på marknaden. Jag vill bara att alla ska känna att mina meditationer passar dem oavsett om de är andliga, religiösa eller ateister. 

Eftersom att jag har fått en del förfrågningar angående att jag börjat ge ut mina meditationer som ljudböcker istället tänker jag att jag skulle försöka svara på den frågan och även berätta lite mer om framtidsplanerna. Anledningarna är flera. Den första är att det är krångligt att släppa olika versioner av meditationerna eftersom musikdistributörer inte godkänner för långa titlar och helst inte med siffror o.s.v. På ljudboksappar är det inga problem med sådant medan det alltid är långa krångliga förhandlingar med musikdistributörer som ständigt ändrar sina regler om vad som får och inte får vara med i en titel. 

Andra anledningen är att jag planerar att börja översätta meditationerna till olika språk. Förhoppningen är minst tio språk inom tio år. Det blir jättebökigt att navigera på Spotify om alla de manus jag har ska översättas till så många språk. Vi snackar lätt över 500 låtar på artistprofilen om planerna går i lås. På ljudboksappar är det lätt att filtrera vilket språk man vill se. Problemet löst.

Tredje anledningen är något så tråkigt som ekonomi. Att lägga upp meditationerna på YouTube och Spotify är att ge bort dem gratis i stort sett. Jag fåt inte mer betalt för en 30 minuters meditation än en artist får för en låt på 3 minuter eftersom Spotify inte betalar per minut som ljudbokstjänsterna utan bra för de första 30 sekunderna. Jag skulle gärna ge bort meditationerna gratis och göra detta bara för att det är roligt men det har jag inte möjlighet till. Jag är egen företagare, vilket innebär att om jag ska dra av kostnader för produktion så vill också Skatteverket att det ska finnas intäkter som i alla fall går lite mer än plus minus noll. Jag kan inte se detta som hobbyverksamhet då jag av olika anledningar inte har möjlighet att arbeta heltid med något annat och göra detta vid sidan av. Kostnaden för varje meditation ligger på ungefär 30-40 000 kr. Det skulle innebär att jag behöver en miljon lyssningar på Spotify – för varje enskild meditation, inte totalt. På YouTube innebär det att jag skulle behöva först 1000 prenumeranter på kanalen enligt de nya reglerna samt fyra miljoner lyssningar per video. Och så berömd är jag inte. 

För dig som inte vet det är jag språkvetare. Jag har en master i engelsk språkvetenskap med en specialisering i översättning från Linnéuniversitetet. Jag har en egen översättningsbyrå och ett eget bokförlag. De meditationer jag ger ut nu är grundstommen i det förlaget. Min dröm är inte bara att ge ut mina egna meditationer utan även översätta andras mediationer, antingen från engelska till svenska eller tvärtom och sedan ge ut dem. 

Dels bokförlagsplanerna men särskilt ekonomin har därför gjort att mitt val har varit att satsa på ljudböcker eller helt sluta tillverka guidade meditationer. Därför väljer jag att just nu satsa på ljudböcker. Jag kan tänka mig att ett urval av meditationerna även kan släppas på Spotify och YouTube framöver, när de är så gamla att de hamnar på förlagets backlist. Eller att en och annan kommer ut som mer som ”arbetsprov” på mina produkter. Min förhoppning är också att Spotify ska börja göra som bokapparna och betala per minut.

Fortsätt dock gärna att prenumerera på YouTube-kanalen för att få en notis om när jag lägger upp provlyssningsvideos och ev. äldre meditationer. Det finns ju också en hel del av de tidigare övningarna utgivna på Spotify och YouTube Music som ni också kan lyssna på.
Vi hörmed

Några av de senast utgivna och kommande övningarna

Dela inlägget:
Annons

Fler nyheter

På bloggen

Annons