Ted-föredraget “The power of introverts” med Susan Cain

Igår tipsade en kollega mig om ett TED-föredrag med Susan Cain som heter The Power of the Introverts. Jag har tittat på det nu på morgonen och jag som har en bakgrund inom både förskola och skola samt har studerat en hel del hälsopromotion inom arbetslivet tycker att Susan kommer med många bra synpunkter – både för hur vårt samhälle är strukturerat, samt hur skolan och arbetsplatser är uppbyggda. 

Jag har själv en ganska jämn blandning av både extroverta och introverta intressen coh drag. Jag trycker om att vara med andra människor men om jag ska varva ner och ladda om vill jag vara själv. Jag kan samarbeta med andra bra (vilket inte bara är något exroverta kan så klart) men jag är som mest kreativ när jag jobbar till största delen själv. Jag kan dock tycka att det ger bra input att med jämna mellanrum ”tänka högt” med en kollega, vän eller familjemedlem angående ett projekt jag håller på med.   

Det jag gillar med Susans föredrag är att hon lyfter vikten av att det ska finnas möjlighet att vara både och. Jag är inte regelrätt mot kontorslandskap och inte heller för det. Jag tror att det passar vissa bra och andra inte så bra. Det jag gillar är tanken på att ha möjligheten att välja.

Att vara introvert innebär inte att man är ensam och blyg och behöver hjälp att bli extroverta för att må bra eller bli framgångsrik. Jag håller med Susan om att vi behöver bli bättre på att låta människor vara som de är och ta vara på de styrkor som våra olikheter ger oss. Visste du t.ex. att många av världens mest kända ledare och innovatörer är introverta och inte extroverta som man kan tro? Och att 1/2-3 av alla människor är introverta. 

Lyssna mer på forskningen kring introvert ledarskap och vinsterna med att hitta en balans mellan dessa två.

 

Bild på Susan Cain

Läs mer om Susain Cain på www.quietrev.com

Annons

Dela inlägget:

Mer från bloggen

Kelly McGonial

https://youtu.be/RcGyVTAoXEU Har du sett TED-föredraget How to Make Stress Your Friend med Kelly McGonial? Om inte, starta videon ovan direkt. Jag har skrivit om detta

Läs mer »
Båt som seglar på ett hav

Jag har tidigare skrivit om kurser jag har läst i positiv psykologi för Barbara Fredriksson och hennes bok Love 2.0 och Positivity, vilka ger lite

Läs mer »
Annons

Nyheter

Första titeln på franska!

Idag firar jag att Meditation för fysisk avslappning finns på fyra språk. Det senaste tillskottet är franska. Den franska titeln är Méditation détente physique. Igår

Läs mer »
Annons