Bokrescension: En bro till framtiden: om förlust, sorg och bearbetning av Göran Gyllensvärd

Bokomslag till En bro till framtiden

Psykologen och psykoterapeuten Göran Gyllenswärd har arbetat med människor i sorg och kris i många år. Det jag tycker är bra med En bro till framtiden  är att det inte enbart är  sorgen efter en avliden närståede som berörs. Istället behandlas även förlusten av förhoppningar och relationer, husdjur och platser som också kan försätta oss i sorg. Korta enkelsidiga kapitel varvas med citat och dikter. 

Du kan läsa mer om Göran på hans hemsida: http://www.gyllensward.org

“Att få möta någon som kan ta emot vår sorg och vår berättelse är till stor hjälp. Bäst är om vi möter någon som öppet kan ta emot sorgens alla tankar och känslor utan förutfattade meningar om hur sorgen ska vara. Ingen vet ju hur vi sörjer och vad vi tänker på innan de frågar. Och det är ingen katastrof att få frågan – eller att fråga”. 
– Ur En bro till framtiden s. 17.

“När livet fortsätter – trots allt – så skapas också möjligheten att åter känna mening i livet.

För livet går, vare sig vi vill eller inte. Nya dagar läggs till nya dagar. Dagar som vartefter fylls med innehåll och som vartefter kan uppskattas. Relationer som fylls med innehåll. Relationer som skapar mening. Förlusten skymmer inte längre vardagen, skymmer inte livet”.
– Ur En bro till framtiden s. 97. 

Dela inlägget:

Mer från bloggen

Kelly McGonial

https://youtu.be/RcGyVTAoXEU Har du sett TED-föredraget How to Make Stress Your Friend med Kelly McGonial? Om inte, starta videon ovan direkt. Jag har skrivit om detta

Läs mer »
Båt som seglar på ett hav

Jag har tidigare skrivit om kurser jag har läst i positiv psykologi för Barbara Fredriksson och hennes bok Love 2.0 och Positivity, vilka ger lite

Läs mer »
Annons

Nyheter

Annons