Bokrescension: A Hundred Pieces of Me/Hundra omistliga ting av Lucy Dillon

För mig handlar meditation och avslappning främst om välmående. Jag har tidigare delat videoklipp med föreläsningar och föredrag och framöver kommer jag även att börja recensera böcker om hälsa och välmående eller romaner som fått mig att må bra eller att få en nyttig tankeställare/aha-upplevelse eller gett mig bra tips för livet.

Första boken ut är en roman av Lucy Dillon som jag läste för något år sedan som fick mig att må väldigt bra. Jag läste boken på engelska och då heter den A Hundred Pieces of Me. Den finns dock även utgiven på svenska av Forum och Bonnier Pocket och heter då Hundra omistliga ting. Boken handlar om Gina som efter en längre tids sjukdom och en skilsmässa måste lämna sitt stora hus och flytta in i en lägenhet. Plötsligt känns inte hennes möbler och ägodelar som om de passar in lägre. Hon bestämmer sig därför för att rensa långsamt bland sina saker och bara behålla 100 föremål av allt hon hade med sig. Det är inte rensandet och de hundra sakerna som fick mig att må bra av den här boken utan det som jag tyckte så mycket om var att Gina med hjälp av en polaroidkamera även bestämmer sig för att dokumentera 100 ögonblick som får henne att må bra. Detta påminner mig om Instagramutmaningen 101Smiles där man i 101 dagar fotograferar något som fått en att le den dagen. Jag började leta efter saker att fotografera som jag tyckte om. Särskilt när jag var ute och promenerade. Det jag tycker att det har gett mig är en blick som letar efter fina saker även när jag inte är på topp och kan ge en guldkant även till en riktigt rutten dag.

(Förtydligande: Jag menar inte här att man ska använda tankesättet för att slå undan hur man mår och tänka positivt. Jag tror inte på positiva och negativa känslor utan behagliga och obehagliga känslor. Alla känslor är lika viktiga. Känn det du känner när du känner det så blir det ofta lättare att hantera alla sina känslor. Däremot kan det vara ett bra verktyg att se fina saker och påminna oss om det bra som finns i livet när det är tufft – göra det lättare att härda ut i svåra perioder)

Annons

Dela inlägget:

Mer från bloggen

Kelly McGonial

https://youtu.be/RcGyVTAoXEU Har du sett TED-föredraget How to Make Stress Your Friend med Kelly McGonial? Om inte, starta videon ovan direkt. Jag har skrivit om detta

Läs mer »
Båt som seglar på ett hav

Jag har tidigare skrivit om kurser jag har läst i positiv psykologi för Barbara Fredriksson och hennes bok Love 2.0 och Positivity, vilka ger lite

Läs mer »
Annons

Nyheter

Annons