Brené Brown – TED-föreläsning om sårbarhet, relationer, kreativitet och innovation

Kraften i sårbarhet

Igår delade jag ett TED-föredrag med sociologen Brené Brown från 2011 på Facebook. Brown är en sociologiforskare från Texas som också är en fantastiskt historieberättare. Jag skrattade så att jag fick kramp i magen när jag tittade på hennes föreläsningar.

Lyssna på Skammen

Efter att jag tittat på föredraget sökte jag vidare efter liknande videoklipp med Brown. Jag hittade flera. Det andra klippet är från 2012, d.v.s ett år efter TED-föredraget. Det är minst lika underhållande som det första trots att det handlar om skam.

Varför det inte är kritikerna som räknas

Det sista klippet jag vill dela är ett föredrag för kreativa personer som berörde mig mycket. Att vilja avvika från de utsatta mallen, gå alternativa vägar och hoppas att kunna göra e skillnad här i världen – på riktigt – inte så vidare svenskt. Det tillhör människans natur att försöka hålla sig under radarn enligt Brown. Fördraget kallas Why Your Critics Aren’t The Ones Who Count och ger dig verktyg för att våga gå framåt trots bristande stöd från andra och hur du även använder dem för att utvecklas vidare

Dela inlägget:

Mer från bloggen

Kelly McGonial

https://youtu.be/RcGyVTAoXEU Har du sett TED-föredraget How to Make Stress Your Friend med Kelly McGonial? Om inte, starta videon ovan direkt. Jag har skrivit om detta

Läs mer »
Båt som seglar på ett hav

Jag har tidigare skrivit om kurser jag har läst i positiv psykologi för Barbara Fredriksson och hennes bok Love 2.0 och Positivity, vilka ger lite

Läs mer »
Annons

Nyheter

Annons