Andningsmeditation 1

Andingsmeditation 1

Detta är en av de tidigaste övningar. Du hittar den inte på ljudbokstjänsterna utan på Spotify, YouTube Music, iTunes och Google Play. 

Beskrivning

Andningsmeditation 1 går ut på att slappna av genom att du koncentrerar dig på på dina andetag och känslan varje andetag ger i kroppen. Glider tankarna iväg bara för du tillbaka uppmärksamheten till andetagen igen. Den här EP:n innehåller fem olika versioner av övningen. De har alla samma upplägg men är lite olika långa. Den kortaste är 3 minuter och den längsta 15 minuter.

Låtlista:

  1. Andningsmeditation 1 Extra Kort (3 min)
  2. Andningsmeditation 1 Kort (5 min)
  3. Andningsmeditation 1 Mediumlång (7 min)
  4. Andningsmeditation 1 Lång (10 min)
  5. Andningsmeditation 1 Extra Lång (15 min)

Lyssna direkt via YouTube

Detta är en spellista som börjar med det kortaste spåret. Klicka på de tre raderna i övre vänstra hörnet på videospelaren för att se hela spellistan.

tips från Sophie

Att meditera är ingen tävling i vem som kan koncetrera sig bäst! Att du får fokusera på andningen är för att ge din hjärna ett ankare – något lätt att fokusera på, vilket gör det möjligt för dig att slappna av. Din hjärna är konstruerad så att den börjar tänka när du inte håller på med någo väsentlig uppgift, så du kommer att tappa fokus några gånger under övningen. Det vore mer konstigt om du inte gjorde det. Så se det inte som ett misslyckade utan naturligt mänskligt om du tappar fokus – jag kommer framöver att spela in denna övning igen där jag inte använder det olycksaliga ordet fokus.

Liknande meditationer

omslag
Växelvis andning för nybörjare
ladda om med fem andetag
Ladda om med 5 andetag